Zanimljivosti: Najbizarnija imena beba u 2013.

29. pro 2013.

Najbizarnija imena beba u 2013.

Lista neobičnih imena koja je objavljena prije nekoliko dana u Velikoj Britaniji pokazala je koliko uticaj televizije i interneta ima na davanje imena djeci.

Geordie je u 2013. godini bilo učestalo srednje ime za rođene u Newcastleu a povezna je sa MTV reality showu Georide Shore, a brend ime Dior također se pojavilo na listi muških imena.

Među neobičnim ženskim imenima su Reem, Rosielee, Puppy (štene), Paradise (raj), Vogue, Pinky, Tea (čaj), Nirvana i Peppa (prema crtanom filmu).


Slavne osobe su poznate po davanju čudnih imena svojoj djeci ali to se sada proširilo i među ostalim građanima. Glavni cilj je da njihovo dijete ima unikatno ime pa koliko ono čudno bilo.

Među imenima našli su se i Tiger - prema slavnom igraču golfa, Tucker - lik iz filma Grange Hill,Pheonix (feniks), Orchid (orhideja), London i Olympia - zahvaljujući Olimpijskim igrama 2012.

Naziv popularnog negaziranog, bezalkoholnog pića Pepsi također je među imenima.

Bounty je objavio listu i najpopularnijih imena. I dalje je na vrhu liste Jack, a potom Oliver, Harry, Charlie i Jacob za muški spol. Kada su u pitanju imena za djevojčice Amelia je na samom vrhu, potom Olivia, Emily, Ava i Poppy.

Nema komentara:

Objavi komentar